
stkim ze świeżych warzyw oraz ziół. Przepisy wegańskie łączą je, tworząc prawdziwe kulinarne majstersztyki. Warto więc choć od czasu do czasu po nie sięgnąć. Podobnie zresztą jak po przepisy wegetariańskie. Te zawierają dodatkowo takie składniki jak mleko, czy miód i też potrafią zachwycić smakiem.
Korzystam z nich na co dzień
Od jakiegoś czasu zmagałam się z dość dużą nadwagą. Zaczęło utrudniać mi to normalne funkcjonowanie, a wyniki badań wskazywały na to, że natychmiast trzeba zmienić coś w swoim życiu, bo może dojść do groźnych powikłań metabolicznych. Nigdy jakoś szczególnie nie lubiłam aktywności fizycznej, ale przełamałam się - zaczęłam dużo spacerować, liczyć kroki. Dietetyk zasugerował również diametralną zmianę sposobu odżywiania. Zaproponował rezygnację z mięsa i dał do zrozumienia, że podstawą ma być kuchnia wegańska. Zaczęłam przeglądać sieć i znalazłam tam fantastyczne przepisy wegańskie i przepisy wegetariańskie. Korzystam z nich na co dzień, schudłam już prawie 20 kg, czuję się fantastycznie i mam ochotę na więcej!
Lecz dla wielu osób kuchnia to
Odżywianie to dla każdego przymus, bo człowiek musi jeść, aby żyć i funkcjonować. Lecz dla wielu osób kuchnia, to również pasja, której oddają się niemal całkowicie. Wciąż poszukują zdrowych, naturalnych i ekologicznie wyprodukowanych produktów żywnościowych. I układają przepisy wegetariańskie i przepisy wegańskie oraz diety mięsne. Kuchnia wegańska nie nadaje się dla każdego, gdyż ogranicza spożycie wszystkich produktów pochodzących od zwierząt. I nie tylko mięsa, lecz również wielu innych, które produkują zwierzęta.